luni, 18 ianuarie 2010

ToT, Baile Felix, 14-17 ian 2010




Dupa multe chibzuinte si "ma, oare e bine sa merg, totusi va incepe sesiunea", etc, etc, joi, dupa cursul de organica am luat directia Baile Felix, via Oradea la ceea ce cu excelenta s-a numit Training of Trainers. Adica formare de formatori.

Stagiul era gandit de ceva vreme si a fost implementat in cadrul unui nou proiect din ONCR (alias Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei). Ca de la data la data, s-a ajuns exact in sesiune...eh, trebuia sa vedem cat de mult inseamna asta pentru noi. Si s-a vazut.

Joia am aterizat ca un copil ratacit intr-o sala de oameni care lucrau. Ii stiam pe majoritatea si imi erau oameni dragi. Stiam ca o sa se lase cu hugs and stuff dar am ramas eu mult prea soc sa-l vad pe Cristi tuns. Mult prea soc ca sa vad pe oricine din camera. A trecut dupa vreo 20 de secunde ca m-a adus Radu cu picioarele pe pamant m-a trimis la treaba. Dupa o serie de pupaturi scurte m-am dus la grupul desemnat sa intru in paine.

Ce prinsesem eu era terminarea sesiunii de dupa masa cu Trends in adult world. Lucrul in forta l-am inceput vineri dimineata. Programul era de la 8-8.45- mic dejun, 8.45- 13 sesiune de dimineata cu pauza de cafea la un moment dat, apoi prinz de la 13-15, 15-19 sesiunea de dupa-masa cu pauza de cafea pe undeva pe la mijloc. Seara, in functie de ce mai aveam de facut, ba lucram, ba stateam la povesti( cea din urma ca sa vezi, surpriza! avea loc mai des).

Vinerea a fost ziua de metode de stagii, tehnici de prezentare (unde am putut sa-mi vad mintal toate greselile ce le facusem la stagiul din vara, si nu erau putine!) si a trebuit sa prezentam, pe cadrul simbolic Little Red Riding Hood, una din metodele de training. Eram cu Cristi pentru prezentarea asta si va spunem si voua: "Ce-ar fi daca Scufita Rosie nu ar fi asa pura pe cat credeti?" (see http://www.youtube.com/watch?v=khJyvLuEMXY&feature=related ).

Seara a fost la bazin pentru unii, la seri de povesti pentru altii, dupa chef. Oricum totul s-a terminat cu o cantare generala. Nici nu se putea altfel.

Sambata a fost ziua in care am simtit pe pielea noastra ce am invatat. Dimineata a fost pentru "how to design a training" si partea de evaluare, pentru ca dupa-masa sa avem propriile prezentari. Echipele se schimbau constant, asa ca eram cu Bogdan si cu Mimi pentru asta. Si am avut "dreams". Cam toate temele au fost abstracte, insa fiecare facea ce vroia cu ele. Adica ai avut la dispozitie vreo 2h ca sa pui cap la cap o prezentare de 10 minute sub forma unei sesiuni de training. Asta poate fi motivant si tot odata solicitant. Dar foarte fain!

Iti dai seama ca trebuia sa procesezi rapid, sa cauti informatia, sa ai o modalitate de prezentare cat mai faina, si cate si mai cate detalii. It's not easy at all! Dupa cum ne convinsesem de altfel si zilele trecute.

Nu ne-a iesit noua intocmai ce vroiam dar a fost fain. Am vazut emotii la toata lumea, concepte inedite, oameni invingandu-si fricile. Seara s-a terminat cu o cantare mare, povesti pana la 5-6 dimineata (ca de ultima seara) si cu o duminica dimineata privita cu ochi mici.

A urmat evaluarea finala, semnarea contractelor, primirea diplomelor, schimburi de contacte, "abia astept sa lucram impreuna", etc, etc. Personal, am semnat un contract pe 3 ani pentru cel putin 8 stagii. Oferta e uriasa, insa am preferat sa fiu mai rezervata, just in case.


Asta a fost pe foarte scurt experienta din week-endul prelungit si vreau sa multumesc tuturor celor de acolo. Cristi, Diana, Bogdan, Miha (buburuza), Tromppy, Isa (gazela) Miha (din Sibiu), Mimi, Oana, Grizzly, Le pomme, Lili, Irinuca, Ioana, Alex. Bineinteles si trainerilor ce au avut rabdarea sa ne suporte toate intrebarile mai destepte sau nu, toate gafele pe care le facusera sau nu si ei la randul lor, si cate si mai cate. Asa ca Radu, Milutin si Grazina, multumesc!

Acum astept urmatorul stagiu:D (evident, dupa sesiune)

1 comentarii:

Unknown spunea...

imi poti spune te rog cat o fost biletul de intrare la strandul felix? o ramas acelasi de anul trecut? respectiv 20lei/adult si 10 lei/copil? as dori sa ma duc si eu intr-o ,mini vacanta si m-ar interesa si pretul intrarii :) mersi mult daca ma poti ajuta

Trimiteți un comentariu